top of page

Nadir Bulunan Bebek İsimleri


Bebeğinizin ismine bir türlü karar veremediniz mi? İşte size birkaç ipucu ve nadir bulunan isimlerin listesi!

Öncelikle klasik isimlerden koyarak işinizi garantiye alabilirsiniz. Mehmet, Ali Emir, Duygu, Elif, Ayşe vb onlarca ismin modası hiç geçmiyor.

Diğer bir alternatif ise dizilerin ve filmlerin etkisiyle popüler olan isimler. Örneğin bazı dönemlerde doğan bebekler Mira, Yaman, Kuzey, Güney, Duru, Ela, Poyraz gibi isimleri aldı. Hayran olduğunuz dizi ya da film karakterlerini bir düşünün derim :)

Peki isim koyarken en çok nelere dikkat etmek gerekiyor?

♥ Anlamı pozitif olan isimler tercih edilebilir. ♥ Telafuzu ve anlaşılması rahat isimler de kolaylık sağlayacaktır. ♥ Unisex isimler cinsiyetin net anlaşılmamasına sebep olduğu için yazılı iletişimlerde sıkıntı yaşanabiliyor. (Deniz, Meriç, Derya, Armağan, Toprak vb.) ♥ İnternet çağında yaşadığımız için BOL Türkçe karakterli isimler malesef yazarken değişime uğruyor. (Göktuğ-Goktug, Işıl-Isil, Ayşegül,Aysegul, Çiçek-Cicek vb.) ♥ Son olarak unutmayınki yakınlarınızın fikirleri tabiki değerli. Ancak en önemlisi anne ve baba adayının içine sinmesi!

Bilindik isimler değil de az duyulmuş değişik isimler koymak isteyenler aşağıdaki listeye mutlaka göz atmalı. Kim bilir belki de seçtiğiniz isim ilerde popüler olur :)

NADİR BULUNAN KIZ BEBEK İSİMLERİ

A Aleda: Nazlı, kaprisli Amine: Yüreğinde korku olmayan Alçin: Kırmızı renkli küçük bir kuş Armina: Korkusuz, yürekli Aygen: Dost, arkadaş B Beria: Olgunluk ve güzelliğiyle üstün olan sevgili Belur: Billur Balca: Bal gibi tatlı kız Betigül: Gül gibi kokan mektup Biray: Ay gibi tek, eşsiz Birgen: Yalnız, yalnızlığa alışkın C Caneda: İçten, sevimli kişi Canel: İçten, candan Cevza: İkizler burcunun eski adı Ç Çilay: Ayın üzerinde beliren açık renkli lekeler Çilen: Hafif yağan yağmur Çiler: Şarkı söyleyen, şakıyan, öten bülbül D Demre: Noel Baba’nın doğduğu sanılan tarihi yer Devin: Hareket, kımıldama Dide: Göz, göz bebeği Dildar: Güzel yüz Devrin: Bir kişi veya olayın gündemde olduğu tarih dönemi Diniz: Sakin dingin Dora: Doruk, zirve E Efsun: Büyü, sihir Elisa: Cennetin kapısında bekleyen melek Erda: Beyaz karınca Erna: İşveli, cilveli, şenşakrak sevgili Eva: Havva, yaratılan ilk kadın Eşay: Ayın güzelliğiyle eşdeğer güzelliğe sahip olan F Feris: Şık, zarif Ferzin: Kraliçe H Hera: Mitolojide analığın yüceliğini temsil eden tanrıça Hevin: Aşk, sevda I Ilgım: Serap İ İda: Kazdağlarının eski adı İlsu: Ülkenini suyu, bereketi İren: Özgür, serbest İzem: Büyüklük, ululuk İlma: Parlatma. Belirleme, işaret etme. İpar: Güzel koku İzgi: Güzel, adaletli, zeki J Janset: Güneşin doğuşu Jeyna: Kızan, kükreyen K Kayra: Sayılan birinden gelen iyilik lütuf L Liyan: Parlak Lema: Parıltı, parlayış Lila: Eflatun, leylak rengi Lal: Dili tutulmuş, dilsiz Leyal: Geceler Lina: Hurma fidesi Luna: Ay tanrıçası M Mehir: Ay parçası Maral: Dişi geyik Merze: Mercan Mısra: Dizeler O Ongü: Sağlık, mutluluk Özün: Şiir, Hak edilmiş ün P Pamira: Orta Asya’da bir yayla Parla: Işık saç, başarılı ol Peren: Camın ana maddesi; Liman, iskele; Gökyüzü R Rima: Dişi ceylan yavrusu Rosa: Gül rengi, pembe kırmızı arası bir renk Ruhan: Güzel koku S Sare: Olmak, topluluk, ihtiyaç Senar: Yar, aşık, seven insan Serpin: Yağmur Selis: Akıcı söz Saye: Gölge Seyyal: Akıcı, akışkan Sitare: Yıldız Soneda: Nazlı olmaması temenni edilen Ş Şevval: Arap takviminin onuncu ayı T Talha: Güzellik Talia: Güzel, şirin Tamay: Dolunay V Verda: Gül Vira: Durmadan, aralıksız, sürekli Y Yaren: Dost, arkadaş Z Zeren: Anlayışlı Zühre: Çoban yıldızı Zişan: Şanlı, şerefli; bir tür lale

NADİR BULUNAN ERKEK BEBEK İSİMLERİ

A Adal: “İyi bir ün kazan, adın yayılsın” Afşar: Eli çabuk Arat: Yürekli, cesur. Alkın: Korkusuz, yiğit B Barkın: Gezgin, seyyah, sürekli gezip dolaşan Baler: Bal gibi tatlı kimse, bal gibi erkek, yiğit Barın: Güç ve kuvvet Behnan: iyi huylu, güleryüzlü C Candaş: Can yoldaşı Celasun: Gürbüz, yiğit, cesur, genç yiğit Ç Çamer: Güçlü, kuvvetli ve yiğit kişi D Deran: Güzellik Dirim: Yaşama gücü Dengiz: Deniz E Ecer: Güzel, iyi Enç: Rahat, huzur F Feza: Uzay, gökyüzü G Günberk: Güneş gibi yakıcı ve sert I Ilgar: Akın Ira: Karakter, kişilik İ İlbay: Bir ilin yöneticisi İltan: Ülkenin ışığı İltekin: Üklenin şehzadesi J Jerfi: Derinlik K Karan: Karanlık Karer: Yağız, yiğit Kaner: yiğit M Mengü: Ölümsüz N Nafiz: İşleyen Nesim: Hoşa giden hafif rüzgar O Ogan: Barış tanrısı, gök tanrısı, okan Okbay: Ok gibi doğru kimse P Pamir: Orta Asya'da yükseltilerle dolu kütle, yayla R Refet: Aydınlık gece T Tanay: Şafak vaktinin Ay’ı Tolun: Tamamıyla aydınlık U Ulun: Sivri, demirsiz ok Uras: Şans, talih Y Yankı: Sesin bir yere çarparak dönmesiyle duyulan ikinci ses Yengi: Utku, zafer, üstün gelme

Listemizde yer almasını istediğiniz farklı isimleri yorumda belirtebilirsiniz. #hamile #bebek isimleri

bottom of page